vrijdag 3 december 2010

Prijsuitreiking aan Ultra F. en slagerszoon P.

P. (links) en Ultra F.
We waren het bijna vergeten maar er was toch wel degelijk een BMI-wedstrijd en - hoe schadelijk voor P. en M. - er waren namelijk twee winnaars, twee gaten in de wijnkelder. De flessen Illescas-wijn zijn toch sportief uitgereikt aan ultra F. en de slagerszoon P. Niks geen toespraken, niks geen ceremonie, geen plechtigheden. Niks van dat alles. De flessen kwamen gewoon op tafel en beide heren waren er maar wat blij mee.

Bij de flessen hoort een verhaal. Ze zijn gekocht bij Oscar in Kranenburg, Duitsland. Hij baat er een slijterijtje uit 'Weinen aus Spanien'. De Illescas is zijn topper, vinden P. en M. Ze ontdekten deze wijn toen de ronde van Spanje door Duitsland langs de slijterij van Oscar trok op weg naar Nederland, hoe is het mogelijk!

P (links) en slagerszoon P.
Oscar is briljant, niet alleen vanwege zijn geweldige wijn tegen schrikbarende lage prijzen, maar ook vanwege zijn kennis van zaken, zijn kennis van de goud-  en zilverprijs -de grafieken hangen in zijn winkel en wie veel koopt krijgt een zilveren tientje vanwege Wilhelmina maar ook vanwege het vergaan van de wereld en de daarmee gepaard gaande hoge zilverprijzen, volgens Oscar dan - en vanwege zijn legendarische verstrooidheid.

P. en M. hebben een vriend J. tevens collega van M. J. is een vriend van Oscar en daarmee is de link gelegd. Terwijl de Vuelta zou langs trekken, Oscar een stellage wilde bouwen en er ook nog een stormfront naderde die de gastentent inderdaad zou doen wegwaaien, vroeg J. Oscar om een mesje. Oscar rende naar huis, zocht een mesje, zag zijn kat, ging de kattenbak verschonen, las daardoor de krant die hij onder het strooisel wilde leggen en vergat alles om hem heen. Hij kwam niet weder. Dat soort verstrooidheid.

En van die Oskar hebben Ultra F. en slagerszoon P. nu een fles Illescas. Behandel hem met respect, dan geeft hij het u ook terug!

Geen opmerkingen: